Перевага тротуарної плитки перед асфальтом.

тротуарна плиткаПеревага тротуарної плитки перед асфальтом.

Тротуарну плитку ще називають бруківкою, і вона з’явилася у нас в країні, можна сказати, недавно. Завдяки своїй завидній довговічності і привабливості, вона дуже швидко стала завойовувати популярність як серед будівельників, так і серед архітекторів.

Тротуарна плитка має перед асфальтовим покриттям безліч переваг. Таке покриття – це естетика і краса, на ньому ніколи не буває калюж. До всього іншого, покриття з плит можна дуже легко демонтувати або відремонтувати. Якщо потрібно проводити будь-які земляні роботи, плитка легко знімається, а по завершенні земляних робіт – знову укладається.

В технології укладання плитки немає нічого складного. Те, яким способом буде укладатися тротуарна плитка, не впливає на якість покриття поверхні дороги, відрізняється тільки вартість.

Ціна на укладання тротуарної плитки залежить від того, чи є бордюрні камені. У будь-якому випадку потрібно буде провести розмітку майданчика або доріжки, на яку буде укладатися плитка, а потім підготувати на цьому місці спеціальну основу під плитку. Попередні роботи мають дуже велике значення в тому, наскільки якісно буде згодом покладена тротуарна плитка.

Проводять тротуарну плитку за допомогою вібролиття або вібропресування. Між цими двома варіантами виробництва плит є немаленька різниця. Вироби, які виходять в результаті, розрізняються і за якістю, і за міцністю, і за зовнішнім виглядом. Плитка, виконана методом вібропресування, відмінно підходить для тротуарів в громадських місцях, а у себе на дачі дворик найкраще вимостити тією плиткою, що виконана способом вібролиття.

Вібропресована тротуарна плитка робиться за допомогою спеціальних матриць, в які поміщається напівсуха суміш з бетону. А та плитка, що виготовлена ​​за технологією вібролиттяа, робиться так: форму з бетонною масою всередині розташовують на вібруючу поверхню столу, і там плитка вистоюється до повної утрамбовки.

Поділись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *