Особливості вібролитої і вібропресованої тротуарної плитки

укладання бруківки фотоТротуарна плитка застосовується для мощення тротуарів, доріжок та майданчиків. Від асфальту відрізняється власними високими декоративними властивостями. Вона більш екологічна, теплостійка і довговічна, при високих температурах не виділяє шкідливих речовин, на відміну від асфальту. У багатьох країнах – це альтернативний варіант для мощення мостових. Особливо часто застосовується в приватному і дачному будівництві саме через власні декоративних властивостей і легкості застосування. Навіть якщо ви самі прийняли рішення викласти стежки на дачі, вам для цього буде потрібно тільки розчин і кельму, і ніяких ущільнювачів типу асфальтового катка не потрібно. У Росії та Україні тротуарна плитка почала застосовуватися порівняно недавно.

Ви теж зважилися купити тротуарну плитку для облагородження вашого прибудинкового господарства або присадибної ділянки, але не знаєте, що вибрати? Зараз в магазинах можна зустріти великий асортимент тротуарної плитки як іноземного, так і місцевого виробництва. Чому віддати перевагу вирішує ваш смак і гаманець. Але перед покупкою потрібно хоча б приблизно уявляти, що ж ви купуєте. І найголовніше – хороша продукція не може бути дешевою! Адже витратні матеріали, пластифікатори, барвники недешево обходяться виробникові.

Як ви, напевно, вже чули, вся тротуарна плитка підрозділяється залежно від методу виготовлення на вібролиту і вібропресовану. Про методи виготовлення говорити не будемо про, це написано чимало статей. Розглянемо і порівняємо коротко тільки зовнішні дані і властивості.

Вібролита тротуарна плитка. Її ви зможете розпізнати по гладкій поверхні, різноманітності колірної гами. Але зверніть увагу на характеристики міцності і морозостійкість (вона повинна бути не менше 200-300 циклів). Досить часто її застосовують для садових доріжок або террасок.

Вібропресована плитка має шорстку поверхню, строгі геометричні форми і невелику кольорову гаму. Але за своїми характеристиками міцності більш міцна і морозостійка. Найчастіше використовується в гаражі, і місцях, де плануються великі навантаження (майданчик перед гаражем), може бути застосована для садових доріжок і террасок також.

Поділись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *