Тротуарна плитка та її переваги.

Ви часто дивитеся під ноги? Асфальт, трава, втоптана земля або бетонні плити … Ні, найчастіше під ногами вона – тротуарна плитка. Настільки звичний матеріал, що ми навіть і не помічаємо його під ногами. Але ж якщо придивитися, тротуарна плитка така ж різна, як фасади будинків або огорожі навколо ділянок. Рівні цеглинки, віялові стрічки, складні кутові форми – тротуарна плитка може бути найрізноманітніною. Від сірої до білої, від червоної до жовтої – і завдяки різним відтінкам з тротуарної плитки можна викласти красиві візерунки. Звичайно за умови, що укладання плитки здійснювалася фахівцями високого класу. Все вищесказане справедливо щодо укладання тротуарної плитки.

Головна перевага такого покриття – відсутність калюж. Вся вода стікає в грунт між плитками, не затримуючись на поверхні. Крім того, плитка легко демонтується, якщо необхідно, наприклад, провести ремонт труб, потім плитка так само легко вкладається назад. Зроблена з дотриманням всіх тонкощів технологічного процесу, тротуарна плитка дуже довговічна. А завдяки основних компонентів покриття морозостійкою і не «пливе» від перепадами температури.

Виготовити тротуарну плитку можна двома методами. Перший з них – вибропрессований. Цей метод частіше застосовується на великих виробництвах, так як практично повністю автоматизований. Висока продуктивність вібропресованого способу швидко окупає всі витрати. Але вкладення в технологічне обладнання все ж нижче, ніж при другому способі виробництва.

Надійність тротуарної плитки

Вібролиття – це новий метод виготовлення тротуарної плитки, буквально революція в залізобетонних виробах. Плитка, виготовлена ​​методом вібролиття, відрізняється більшою ретельністю, великою різноманітністю форм і поверхонь. Така плитка прослужить довше, а вимостити їй можна абсолютно будь-які площі – від садових доріжок на дачі і до міських площ.

Поділись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *