Садові дорожки – красота та функціональність!

садові доріжкиЯк ландшафтний дизайнер, однією з моїх улюблених тем садового дизайну і будівництва є садові доріжки! Добре продумана і з любовю створена садова дорога змушує пожвавитися саду. Це допомагає повністю випробувати чари і красу саду на кожній дільниці.

Коли справа доходить до створення садової доріжки є багато варіантів.

Найпопулярніші в будівництві доріжок залишаються бетон, гравій, тротуарна камінь, асфальт і дерево, вони прекрасно можуть допомогти вам скласти шлях, який відповідає вашому рівню будинку і бюджету.

Перша ідея для садової доріжки, є сипучий матеріал: деревна тріска, гравій або галька. Така поетична конструкція має підтекст, галька тут може бути як метафора, що символізує струмок чи річку, по якій ви пливете, крок за кроком.

Використовувати такі матеріали, як бетон скомбінований з каменем також дуже рентабельно для саду. По швах ущільненними камінчиками і бетоном у розкладеному граніту дійсно дуже зручно ходити. Такий варіант часто використовується в Середземномор’ї і Південно – Західних садах.

Використання ж бруківки для садових доріжок залишається поза конкуренцією. Бруківка у вигляді цеглинок подарує домовласникам красу та функціональність!

Але в будь-якому з варіантів бажано використовувати окантовку або бордюр, що дає гарне визначення садовому шляху і триматиме основний матеріал доріжки на місці.

Поділись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *